#Stadenilappland

Rekreationsområde vid Öre älv

Datum: Torsdag 8 sep 2016 - lördag 8 sep 2018 Visa karta

Öreälven är ett av landets bästa exempel på ett meandrande vattendrag. Meandersträckorna, ravin- och terasslandskapen, strandvall- och drumlinsystemen ger Öreälven ett mycket högt naturvärde. Älven har ett rikt insektsliv och flora och är även intressant ur fiskesynpunkt. Längs älven finns ett värdefullt odlingslandskap.

20km väst om Lycksele mot Åsele finner du en pärla att besöka. Här i området finns friluftscamp, naturstigar och naturvårdsområde. En stor parkeringsplats längs Öre älv där du kan ställa husbilen för natten. Fisket är bra i området och fiskekort kan köpas på https://www.fiskekort.se/orealven/

Detta rekommenderas och funderar du på en lämplig paus längst vägen så är detta ett absolut måste.

Visa mer

Tillfällen

Datum    
26 Apr
Torsdag 26 apr 2018
27 Apr
Fredag 27 apr 2018
28 Apr
Lördag 28 apr 2018
29 Apr
Söndag 29 apr 2018

Om denna aktivitet

Stuga

Kattisavans Camping/Stugor

Avstånd: 28,9 km
Kattisavans Camping är en vackert belägen campingplats 32km utanför Lycksele, i anslutning till Umeälven med vatten åt alla håll. Här erbjuds du flera olika stugor med 4-8 bäddar. Samtliga stugor har varm- och kallvatten, avlopp, elvärme, kök med tillbehör, kuddar och täcken, radio, tv, altan med sittgrupp. Bäddset finns att hyra.
Hotell

Hotell Lappland

Avstånd: 18,2 km
Mitt i centrala Lycksele, alldeles vid Umeälvens strand hittar ni Hotell Lappland, Sveriges ledande nöjes- och konferenshotell. Den oslagbara utsikten, aktivitets- och nöjesmöjligheterna samt närheten till centrum gör Hotell Lappland till ett komplett boende.
Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten